Höstpyssel, hängande löv

Det är väldigt roligt att använda naturmaterial när man pysslar men ibland får man skapa natursaker med vanliga material.

Första steget

Denna gången har vi valt att göra ett hängande löv. Välj ett löv du tycker är fint och skriv ut det för att skapa en mall till din aktivitet. Vi valde lönnlövet!

Andra steget

Se till att ha färgade papper, en sax, snöre, penna och häftapparat redo. Välj vilka färger du vill ditt löv ska ha, så som röd, gul, orange, grön och brun.

Utförande

Man väljer vilka färger man vill ha i sitt löv, vi valde grön, orange, gul, röd och brun. Du använder mallen och ritar ett löv på varje färgat papper, sen klipper du ut löven. När du gjort det lägger du löven ovanpå varandra och häftar ihop dom längs mitten. Sen är det bara att vika ut tills du blir nöjd med resultatet. Sen gör du ett hål där du önskar (beroende på hur du vill den ska hänga) och sätter i ett snöre. Vips, så har du ett hängande löv!

Ritade löv på färgade papper
Utklippta lönnlöv i olika färger
Färdigt lönnlöv i olika färger

Färdiga resultatet

Denna aktivitet kanske inte är den lättaste för minsta barnen men man kan hjälpa dom att rita och klippa så får dom vara med att häfta och hänga upp. Alternativt kan man göra vita löv och låta dom små barnen måla löven i vilka färger dom vill för att göra dom mer delaktiga.

Hängande löv

Lycka till!

10 reaktioner på ”Höstpyssel, hängande löv

  • Tackar 🙂 åh perfekt då ju! Lövkronan och trädteckningen vi gjort är också populära bland barn. Jobbar på förskola och gör allt där med dom efter att jag gjort det med min egen son 🙂

   Gilla

 1. Jättebra tips! Jag gjorde mycket sånt när mina barn var små och de hade med sig ännu mer från förskolan. haha
  Ett annat tips är att man tar en gammal glasburk t.ex. ättiksgurka eller barnmat. Samlar ihop vackra löv, målar på lim på utsidan av burken och klistrar fast löven. Sen kan man använda den burken till att ha pennor i eller som en ljuslykta. Perfekt om man vill ha något ute.

  Gillad av 1 person

  • Det är vår nästa aktivitet både här hemma och på jobb. Har redan planerat in den men tack för tipset ändå. Dom är jättefina! 🙂 har sparar lillebror burkar just för det 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s