Höstpyssel, trädteckning

Nu pysslar vi igen!

Första steget

Vi har idag gjort vars en teckning av ett höstträd. Här är det första steget egentligen att gå ut och samla löv men om man redan gjort det och fått löv över, så är det bara att låta dom torka. Väldigt fint om det är löv i olika färger! Sen kan man antingen skriva ut ett färdigt träd eller så ritar man ett eget, vi har valt att skriva ut ett.

Torkade lönnlöv

Andra steget

Ta fram allt du behöver för att utföra aktiviteten, så som papper med träd på, lim, pensel och de torkade löven. Du tar även fram en ugnsform eller låda med låg kant, där du sedan smular alla torkade löven. Levi tyckte om att smula löven, jag filmade honom medan han gjorde det.

Smulade löv

Utförande

Ha papperet med trädet framför dig, ta en pensel och doppa i limmet, dutta lim i princip överallt (ditt val hur mycket) sen strör du de torkade löven över hela papperet. Tryck till löven och låt det torka en stund innan du försiktigt häller av allt löst.

Färdiga resultatet

Detta är givande pyssel för både stora och små, det är lätt att smula dom torkade löven över papperet, sen kan man tillsammans med sitt barn trycka till lite och möjligtvis hjälpa barnet att försiktigt hälla av det lösa. Att få smula löv, vem vill inte göra det?

Våra fina höstträd

Lycka till!

10 reaktioner på ”Höstpyssel, trädteckning

  1. Så fint det blev, jag är född i början av 60-talet och min mamma pysslade jämt med oss under uppväxten. Jag tyckte att det var roligt, men av någon orsak pysslade jag aldrig med min i dag 17-årige son under hans uppväxt. De enda pyssel han och jag har gjort var att sy en pestråtta under ett höstlov på medeltidsmuseum i Stockholm och fixa en myra av kastanjer och ståltråd på Biotopia i Uppsala under ett annat höstlov.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s