Julpyssel, juldekoration

Här kommer lite pyssel igen då jag verkligen älskar att pyssla. Jag försöker alltid hitta på olika pyssel till de olika högtiderna för att både Levi och jag tycker om den tiden att sitta i lugn och ro tillsammans och göra saker. Man märker dock en stor skillnad från när han var mindre och idag, han blir fortare färdig och går ifrån. Men han pyssel allt mer idag än vad han gjort förut, han klipper, klistrar och hittar på olika saker att tillverka. Han sitter oftast på sitt rum och gör något hemligt som han sedan stolt visar upp!

Första steget

Denna gången är det en julgran vi valt eftersom vi närmar oss julen. Vi tyckte pepparkaksformen i julgran var finare än att vi skulle rita en för hand så använde den som mall, eller rättare sagt halva.

Färdigt delade bitar från ett A4
Vikta gröna papper

Andra steget

Ta fram pepparkaksformen i julgransformat, gröna och vita papper, penna, lim och sax. Är det A4 papper du har så dela först upp pappret i lagom stora bitar så julgranen får plats. Vi valde mörkgrönt, ljusgrönt och vitt papper för att göra tre olika granar.

Ritade julgranar
Utklippte julgranar som ska limmas

Utförande

Man väljer vilka olika grön eller vit man ska ha i sin gran, vi valde mörkgrön, ljusgrön och vit. Du viker åtta pappersbitar på mitten för att sedan rita en halv gran över den vikta biten av pappret. När du ritat färdigt på alla åtta bitar, klipper du ut julgranarna för att sedan limma ihop dom. När du limmat ihop alla åtta julgranar, tar du lim på den sista och limmar ihop med den första så att julgranen blir hel. Vips, så har du en fin juldekoration!

Nu kan man ju självklart, INNAN man limmar ihop den sista med den första passa på att lägga in ett snöre om man vill att dekorationen ska hänga i julgranen eller någon annanstans. Går minst lika bra och fint blir det!

Lycka till!

10 reaktioner på ”Julpyssel, juldekoration

  1. Vilket smart tips! Jag såg direkt hur man även kunde använda det till att göra spännande kant på ett julkort! Jag längtar efter att få ta fram mitt pysselmaterial när vi har flyttat. Jag vill göra julkort i år.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s