Pyssel, syskontavla med handavtryck

Precis som när Levi var liten gjorde vi handavtryck för att göra fina minnen. Denna gången blev det en syskontavla med handavtryck. Man kan såklart göra vars en egen också.

Första steget

Köp en vit canvastavla i den storlek du vill ha (vi hade en lagom stor hemma) och se till att ha penslar och målarfärg hemma. Vi valde röd, grön, gul, brun och orange till vår tavla.

Andra steget

Se till att ha tavlan och målarfärgerna redo samt penslarna. Du lär behöva några stycken då du ska byta färg annars måste du tvätta mellan varje byte av färg och det är inte lätt om man ska göra denna aktivitet med mindre barn. Smidigare att ha fler penslar!

Levi målar sin hand röd

Genomförande

Du lägger din canvastavla på bordet, målar ditt barns hand med en färg och låter barnet trycka sin hand mot tavlan. Sen tar du ditt barns andra hand och målar i en annan färg och trycker även den på tavlan. Detta upprepar du några gånger med olika färger. Om du har ett äldre barn kan ditt barn själv måla sin hand och göra handavtrycken själv. Har du ett mindre barn så hjälper du göra jobbet! Vi ville inte ha så många händer på tavlan men man väljer själv hur många gånger man vill upprepa handavtrycken.

Redo att sätta avtryck på tavlan
Levi sätter ett grönt handavtryck och Loui har gjort ett brunt
Den färdiga syskontavlan med handavtryck

Älskar denna syskontavlan med Levi och Louis handavtryck.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s