Höstpyssel, lövkrona

Nu är hösten verkligen här, en del löv har ändrat färg och en hel del har fallit till marken. Det är bara att plocka och börja pyssla, antingen själv eller med era barn. Vi älskar att vara kreativa här hemma!

Första steget

Det är såklart att bestämma sig för vad man vill skapa, denna gången var det en lövkrona för vår del. Sen när man bestämt det är det dags att gå ut och samla naturmaterial. Bara det i sig är en aktivitet som barnen uppskattar och gärna gör tillsammans med sina föräldrar. Se till att välja olika färg på löven, det blir så mycket snyggare!

Lönnlöv i olika färger

Andra steget

Är att förbereda allt material man ska använda till det pyssel man ska utföra. Till denna aktiviteten behöver man papper, sax och häftapparat och självklart då löv. När du tagit fram allt kan du börja pyssla.

Kransremsor, lönnlöv och häftapparat

Utförandet

Man väljer en färg på pappret till självaste kransen, (Levi valde brun) klipper en remsa eller två beroende på hur stor den skall vara. När du klippt färdigt häftar du ihop kransen i rätt storlek så den passar ditt huvud eller ditt barns. Därefter tar du fram ett löv, sätter det mot kransen och viker in under kanten för att sedan häfta fast det. Detta upprepar du tills du fyllt hela kransen med löv. Vips, så har du en lövkrona!

En glad höstkung!

Färdiga resultatet

När du gjort dessa steg har du förhoppningsvis en färdig lövkrona, om inte, gå tillbaka och titta vad du missat. Denna aktivitet eller pyssel är väldigt lätt att göra.

Från sidan
Lite närmre bild på lövkronan

Lycka till!

6 reaktioner på ”Höstpyssel, lövkrona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s