Höstpyssel, ljuslykta

Återbruka saker i hemmet och använda sig utav naturmaterial tycker vi om.

Första steget

Se till så att du har en glasburk hemma, liten som stor, du väljer storleken på den. Att du har plockat löv innan du börjar och har snöre, sax, pensel och lim hemma. Vi valde åter igen lönnlöv i olika färger då vi tycker dom är så fina men man kan ta vilka löv som helst.

Rött lönnlöv

Andra steget

Plocka fram din glasburk, dina löv, snöret, sax, pensel och lim. Välj vilka löv du ska använda och hur många. Förbered också snöret, klipp det beroende på hur många varv du vill ha det runt burken. Mät detta innan du börjar limma.

Materialet vi använde

Utförande

Man väljer vilken storlek på glasburken man vill ha och vilka löv man ska använda, vi valde små barnmatsburkar eftersom vi hade så många hemma. Du tar penseln och doppar i limmet och penslar runt hela burken. Sen sätter du på löven och trycker till med händerna en stund, går bra med ett löv i taget. Sen ställer du ner burken och snurrar snöret runt burken och knyter ihop. Vi snurrade två varv runt och knöt sedan en rosett. Vips, så har du en fin lykta som lyser upp i höstmörkret!

Lyktan som Levi gav sin morfar i födelsedagspresent
Lyser fint när den är tänd
Min höstbricka med ljus, kastanjer, pinnar och lykta av löv.

Lycka till!

14 reaktioner på ”Höstpyssel, ljuslykta

 1. Så fint och så enkelt, börjar alltmer ångra att jag kastade alla min mammas pysselböcker när hon gick bort 1996, men då visste jag inte att jag nio år senare skulle få en son.

  Gilla

  • Inte lätt att veta. Synd du kastade dom men man kan ju inte heller spara allt. Jag hittar mesta pyssel genom nätet och vad min son vill göra. Han älskar att pyssla. Och jag också 🙂

   Gilla

 2. Så fint och enkelt. Måste ta mig ut och plocka lite löv, och göra lite höstfint här hemma. Har ju sagt att det ska bli lite höst/halloween ett par veckor här innan det är dags att plocka fram vinterpyntet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s