Ut i naturen

Hejsan!

Så härligt att äntligen kunna skriva inlägg när man vill och att det inte klabbar alls. Jag älskar att vi har skaffat en stationär dator så att jag kan skriva ifrån den istället för mobilen.

Naturmaterial

Natten till igår vaknade jag med feber men mådde genast bättre på morgonen/förmiddagen. När Levi slutade skolan så begav han och jag oss ut på en runda med el-sparkcyklarna för att leta material till olika projekt. Det finns så mycket i naturen man kan använda för att göra saker och vara kreativa. Jag älskar ju just det, att vara kreativ och har alltid gjort. Att få använda naturmaterial är ju bara ett plus!

Kastanjer och löv

Så igår när vi var ute på vår runda letade vi kastanjer och löv. Det är inte riktigt säsong för kastanjerna att falla än men det fanns lite och vi fick köra till olika platser för att hitta det vi behövde. Levi tycker det är roligt att ”smasha” kastanjerna som han säger. Alltså stampa på dom så att kastanjerna ploppar ut.

Förutom kastanjer och lönnlöv hittade vi även ekollon som fick följa med oss hem. Så nu är det bara att sätta igång med projekten jag länge velat göra. Levi är som jag, han älskar att pyssla och skapa saker men bara om mamma är med. Annars skapar han helst med gamla plastmuggar, godisrör och tejp. Ja, han har skapat en typ av bazooka av det till sin mormor. Kanske inte det mest optimala att skapa men han är i alla fall kreativ!

Har du skapat något utav naturmaterial? I så fall vad? Ge mig lite tips!

14 reaktioner på ”Ut i naturen

 1. Så kul att pyssla ju, älskar att vara kreativ och hitta på nya projekt! 🙂 Ett tips är att använda naturmaterialet på återbrukade glasburkar/flaskor som dekoreras med löv, ekollon, torkade blommor, snäckor, stenar mm. Älskar att inspireras av naturen! Har plockat ett gång kastanjer, skal, löv och stenar på vår utegård som jag ska dekorera med i ljusfat, bordsdekorationer och till höstiga födelsedagskort till familjen. Jag brukar också spraya, måla och lacka kastanjerna så håller det bättre. Gör detsamma med löv/torkade blommor.

  Gilla

  • Åh vad roligt! Ja jag tänkte också göra något med våra stora ersättningsburkar i metall, de är väldigt stora, har mer än tolv. Har precis dekorerat lite i ljusstake 🙂 bra tips! 🙂

   Gilla

 2. Skapandet är verkligen roligt och att använda naturen extra kul. Färgerna i naturen just nu är verkligen fina och det är det bästa med denna årstid.

  Gilla

 3. Älskar kastanjerna när de faller och är så där blanka och vackra! Tycker alltid att de tappar lystern när man plockar in dem och de torkar lite.
  Skönt att du mådde bättre framåt dagen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s